Zatraži ponudu

Web analitika i mjerenje uspješnosti stranica

Mjerimo, analiziramo i savjetujemo kako povećati online prodaju

Budite 100% sigurni u rezultate svih marketing aktivnosti kako bi u svakom trenutku mogli izračunati njihov ROI. Donosite prave odluke za svoj biznis na temelju provjerenih podataka.

Postavljanje Google Analytics alata

Google Analytics je besplatni alat koji generira detaljne statistike o prometu web stranice, izvorima prometa te mjeri konverzije i prodaju.

Kako bi saznali sve te podatke potrebno je instalirati poseban kod na web stranicu koji će omogućiti prikupljanje podataka. Nakon postavljanja koda alat se konfigurira kako bi pravovremeno i točno prikupljao sve podatke koje mu šalje web stranica na koju je postavljen kod.

Postavljanje web analitike i izvještavanje
Postavljanje Google Search Console alata

Postavljanje Google Search Console alata

Search Console je još jedan besplatni alat za analizu i mjerenje web stranice. Ovaj alat ima nekoliko važnih funkcija. Daje nam uvid na koji način Google vidi našu web stranicu i predlaže kako optimizirati određene aspekte weba.

Još važnije daje nam detaljniji uvid u posjetitelje koji putem Google tražilice dolaze do našeg weba. Koje pojmove pretražuju, kako naš web rangira za te pojmove i druge važne informacije koje su važne za SEO analizu i optimizaciju.

Postavljanje ciljeva i konverzija

Samo postavljanje alata za mjerenje web statistika nije dovoljno. Unutar alata potrebno je postaviti konkretne ciljeve i konverzije.

To su određene radnje poput slanja upita, gledanja videa, preuzimanja nekog dokumenta ili kupnje proizvoda u web shopu.

Te radnje su zapravo glavni ciljevi našeg weba, ono zbog čega želimo da korisnik posjeti našu web stranicu i s obzirom da su nam posebno važne te informacije želimo ih i posebno pratiti.

Postavljanje KPI’s
Praćenje rezultata

Praćenje rezultata i izvještavanje

Nakon što su postavljeni svi alati za praćenje i postavljene sve metrike kreće razdoblje mjerenja i izvještavanja.

Izvještaji koje kreiram su jednostavni za korištenje i lako razumljivi svima. Cilj izvještaja je prikazati najvažnije rezultate weba iz kojih se lako kreiraju informacije i donose kvalitetni zaključci.

Prijedlozi za poboljšanje poslovanja

Kvalitetni izvještaji koji prikazuju stvarno stanje najbolja su baza za kreiranje prijedloga kako unaprijediti aktivnosti digitalnog marketinga, ali i cjelokupnog poslovanja.

Web analitika pruža detaljne informacije o ponašanju kupaca prema kojima se mogu donositi šire poslovne odluke kao što su razvoj novih proizvoda i usluga ili nadogradnja postojećih.

Dodatno, web analitikom možemo imati mjerljivu usporedbu sa sličnim kompanijama koje posluju na našem ili nekom drugom svjetskom tržištu.

Prijedlozi za poboljšanje poslovanja

Što možete očekivati

Bolje marketing rezultate

Kvalitetna analitika može unaprijediti aktivnosti marketinga, ali i čitavog poslovanja.

Povećanje prodaje

Web analitika omogućava bolje razumijevanje kupaca i njihovog ponašanja što vodi do povećanje prodaje.

Snižavanje troškova

Mjerenjem učinkovitosti kampanja i različitih kanala oglašavanja možemo fokusirati investicije u aktivnosti koje donose najveći ROI.
Dijana Z.
vlasnica krojačkog salona
Svoju ponudu i aktivnosti smo tijekom godina prilagođavali saznanjima i savjetima koje nam donose naši partneri iz Baras Marketinga.
Izabela B.
marketing i sales manager
Naša stomatološka ordinacija je svoje marketing budžete optimizirala prema rezultatima kampanja što nam je donijelo veći broj klijenata uz smanjenje troškova oglašavanja.

Što dobivate

Postavljanje analitike

Postavljamo i upravljamo alatima za analizu i mjerenje uspješnosti weba i cjelokupnog digitalnog marketinga.

Praćenje rezultata

Mjerimo i pratimo rezultate kreirajući jednostavne i razumljive izvještaje iz kojih se lako vide najvažnije informacije.

Savjetovanje

Prateći rezultate, tržište i konkurenciju radimo prijedloge za unapređenje poslovanja i marketing aktivnosti koje će povećati prodaju.

FAQ

Što je web analitika?

Web analitika je proces prikupljanja, obrade i analize podataka o prometu web stranice i aktivnosti digitalnog marketinga.

Podacima mjerimo učinkovitost marketing kampanja, proučavamo ponašanje naših kupaca i ciljne skupine na internetu, poboljšavamo učinkovitost web stranice i još mnogo toga.

Zašto mi treba web analitika?

Svrha prikupljanja i analize podataka je razumijevanje i optimizacija svih procesa digitalnog marketinga, ali i cjelokupnog poslovanja.

Razumijevanje podataka i kupaca donosi lakše i bolje odlučivanje, a optimizacija digitalnog marketinga znači bolje upravljanje troškovima i usmjeravanje budžeta u aktivnosti i kanale koje donose veći povrat.

Koje podatke će mi pružiti web analitika?

Osim osnovnih podataka o broju web posjetitelja, njihovim aktivnostima i vremenu koji su proveli na web stranici, web analitika pruža i informacije o demografiji.

Najvrjedniji podaci su informacije o načinima na koji posjetitelji pronalaze i pristupaju web stranici. Radi li se o besplatnim ili plaćenim kanalima, kojim kampanjama i oglasima te ključnim riječima.

Web analitika može pratiti i različite mikro ciljeve poput ispunjavanja kontakt forme, preuzimanja letka, pregleda videa i slično.

Koliko košta praćenje statistike moje web stranice?

Većina potrebnih alata kao što su Google Analytics i Google Search Console su besplatni za korištenje i potrebno ih je samo postaviti i kvalitetno konfigurirati.

Trošak prikupljanja, analize i interpretacije podataka ovisi o kompleksnosti web stranice i aktivnosti digitalnog marketinga.

Baras Marketing pruža usluge izrade izvještaja po cijeni od 175 kn mjesečno, dok naprednije savjetovanje vezano uz ostvarene rezultate košta od 750 kn mjesečno.

Ako ne znaš rezultate svog online marketinga
Želim analitiku
crossmenucheckmark-circle