Izrada web tekstova za turističku destinaciju
Content marketing

Izrada web tekstova za turističku destinaciju

#MyIslandBrac je web stranica koja prezentira najbolje s otoka Brača. Namijenjena je svim turistima i posjetiteljima otoka koji traže lokalne savjete o destinacijama, plažama, atrakcijama, događanjima i svim drugim turističkim objektima na Braču.

ZADATAK

#MyIslandBrac je passion projekt naše agencije. Baras Marketing svoje korjene vuče s otoka Brača i oduvijek smo htjeli svoje znanje iz turizma i digitalnog marketinga pokloniti svome otoku. Kao i svaki passion projekt, sami sebi postajete najzahtjevniji klijent koji želi svaku sitnicu dovesti do savršenstva.

Rješenje
 1. Prikupljanje informacija
  Prvi korak kod izrade tekstova je prikupljanje svih relevantnih informacija o temama o kojima ćemo pisati. Prikupljene informacije se provjeravaju te strukturiraju kako bi ih lakše koristili pri pisanju samih tekstova.
 2. Analiza ključnih riječi
  Prije samog pisanja potrebno je napraviti analizu ključnih riječi odnosno pojmova koje ljudi upisuju u tražilicu kada se informiraju o putovanju na otok Brač. Analiza nam daje informaciju koje se ključne riječi i koliko često pretražuju te na temelju toga možemo planirati teme, naslove i sadržaj web stranice.
 3. Pisanje tekstova
  Tekstovi za web stranicu #MyIslandBrač izvorno su pisani na hrvatskom jeziku koji je onda preveden i lektoriran na engleski jezik. Prije same objave tekst prolazi još jednu provjeru samih činjenica.
  Ukupno je napisano 22 teksta o svim bračkim destinacijama te preko 150 tekstova o plažama, atrakcijama i događanjima na otoku.
 4. Pisanje bloga
  Nakon što su napisani osnovni tekstovi koji čine arhitekturu stranice, svakodnevno se pripremaju i pišu novi članci sa zanimljivim pričama i prijedlozima kako provesti najbolji odmor na otoku Braču.
Pisanje tekstova za web za turističku destinaciju
crossmenu